GoldenEar Triton Five (sæt)

På lager
22.290  DKK
Leveringstid:5-7 dage

Triton Five er en større udgave af den særdeles prisbelønnede Triton Seven, med større dynamikområde og endnu dybere bas, samt en række optimeringer, som er overført fra Triton One udviklingsprogrammet.

  • Gratis fragt over 750 DKK
  • Lagervarer sendes indenfor 24 timer
  • Afhentning i butik

Triton Five er en større udgave af den særdeles prisbelønnede Triton Seven, med større dynamikområde og endnu dybere bas, samt en række optimeringer, som er overført fra Triton One udviklingsprogrammet. Som med alle Triton-modellerne, byder Triton Five på en højopløst lydgengivelse som gør den ideel til brug i stereosystemer af højeste kvalitet, såvel som komplette flerkanal musik- og hjemmebiografsystemer. “Triton Five rokker ved højttalerverdenens grundvold  ... og leverer den slags musikalsk lykke som nogle gerne betaler hundrede tusinde for”, skriver Caleb Denison fra Digital Trends.

Triton Five’s unikke kabinetform er både akustisk målrettet samt visuelt attraktiv. Dens smalle frontbaffel og stilfulde bagudhældende facon, sammenholdt med det komplekse delefilter, som både tilpasser enhedernes timing til lyttepositionen, som resultater i bedre kontrol af interne stående bølger. De ikke-parallelle kabinetvægge og skrå top giver den samme akustiske fordel.

D'Appolito princippet er benyttet med to nyudviklede 6" mellemtone/basenheder som omgiver samme High Velocity Folded Ribbon diskant (HVFR™), der anvendes i alle Triton modellerne. Triton Five har fire sidemonterede, modsatrettede, inertimæssigt afbalancerede flade sub-baspaneler, placeret på hver side af kabinettet nær gulvet for optimal kobling til rummet. Triton Five leverer en eminent ydelse selv sammen med prisfornuftige forstærkere, samt gør det muligt at opleve de ypperste kvaliteter med den fornemste elektronik.

Home Theater 2015: "GoldenEar has done it again, adding yet another impressive model to its Triton lineup.”

AVS 2015: "Every time I revisit the Triton Fives for a listening session, my jaw drops.”

Digital Trends 2015: “How do these $2,000 GoldenEars stack up to $30,000 competitors? You'd be surprised.”

The Absolute Sound 2015: “For anyone considering a loudspeaker under $10,000, the Triton Five isn’t just an option. It’s a must-audition.”

Sound & Vision 2015: “Once again, Gross and GoldenEar have delivered a fine work of audio art at a highly affordable price.”

 

Generelt om Triton-serien:

Triton-serien består af en række højtydende højttalere, hvoraf de tre største modeller har indbygget subwoofer. Alle Triton-modellerne er udviklet til fremragende præstationer i både stereosystemer som i flerkanalsystemer. Deres slanke, elegante kurvede og koniske design er ikke blot nydeligt, men også vigtig for selve ydelsen. Triton-serien leverer nærmest ubegrænset tredimensionalitet, som anmeldere har hyldet som værende ”mystisk" eller "magisk" og bedst opsummeres af udtalelsen: “Fik os til at tro, at hele væggen var dækket med højttalere”. Den kraftfulde subwoofer integreres perfekt med den silkebløde og gennemsigtige mellemtone samt de høje frekvenser. Triton-serien overgår mange væsentlige dyrere højttalere.

Subwoofersektionerne i Triton One, Two+ og Three+ er baseret på en kraftfuld GoldenEar ForceField digitalforstærker. Forstærkerens DSP-design byder ikke blot på en ekstrem lineær respons og lav forvrængning, men kontrollerer med fast hånd den dynamiske ydeevne. Forstærkeren driver op til tre frontmonterede 5x9" kvadratiske basser, der er koblet til flere sidemonterede kvadratiske baspaneler. Resultatet er en frygtindgydende bas, som leverer både musikalsk underfundighed samt jordskælvsagtig autoritet. Fordelene ved at indbygge subwoofere er flere. Umiddelbart elimineres behovet for separate subwoofere. Men endnu vigtigere er de ydelsesmæssige fordele. Ved at indbygge subwooferen i selve højttaleren, fås en overlegen integration og homogenitet end der kan opnås med separate subwoofere, selv ved brug af to. De to subwoofere i et par Triton-højttalere kobler bedre til rummet og bidrager til at håndtere rummets egenfrekvenser. Sidst men ikke mindst er de kraftfulde subwoofere mere intense og giver en helt eminent bas.

Kendetegnet for alle GoldenEar højttalere, benyttes Triton HVFR™ (High-Velocity Folded Ribbon) diskantdesign. Diskanten skaber lydbølger og flytter luft ved at klemme den harmonikalignende plisserede membran, snarere end at skubbe luften som konventionelle enheder gør. Større effektivitet, lavere forvrængning, forbedret dynamik og flot detaljeret lyd er resultatet af denne teknologi. Triton-modellerne udnytter mellem/basenheder med proprietære computeroptimerede cone-designs, der sikrer et jævnt og bredt frekvensområde.

Triton-modellernes karakteristiske, men minimalistiske design, passer fint i de fleste indretningsmiljøer. Den slanke frontbaffel hjælper med at skabe et stort perspektiv med enorm dybde, højde og bredde, som strækker sig langt udover højttalerne selv. Alle GoldenEar højttalere, er udviklet i et akustisk anechoic (ekko- og resonansfrit) kammer i Canada, selvfølgelig i kombination med intens og kritisk lytning.

Triton-serien er smukt udført med en elegant sort beklædning, samt pianosort top og fod.

Manual:
https://www.goldenear.com/images/manuals/Triton_Five_Manual.pdf

Frequency Response: 26 Hz - 35 kHz
Efficiency: 90 dB
Nominal Impedance: Compatible with 8 ohms

Driver Complement:
Two - 6˝ High-Definition Cast-Basket
Mid/Bass Drivers, coupled to:
Four - 8˝ Planar Sub-Bass Radiators
One - HVFR™ High-Velocity Folded
Ribbon Tweeter

Recommended Amplification: 15 - 400 watt/channel
Built-In Subwoofer Power Amplification: -

Dimensions:
6-5/8˝ (16.8 cm) W (front)
x 8-1⁄8˝ (20.5 cm) W (rear)
x 12-3⁄8˝ (31.3 cm) D
x 44-1⁄4˝ (112.4 cm) H
Base: 11˝ (27.9 cm) W
x 16-1⁄2˝ (41.9 cm) D

Weight:
18 kg