Moonriver Audio Model 404

På lager
25.990  DKK
Leveringstid:2-4 dage

Moonriver Audio Model 404 er resultatet af 3 års udvikling, en meget musikalsk forstærker som hylder det analoge element, enten fra vinyl eller bånd. Udvidelsesmoduler til MM-RIAA, MM/MC-RIAA og/eller 32-bit/384kHz USB-DAC. Svensk kvalitet når det er bedst.

  • Gratis fragt over 750 DKK
  • Lagervarer sendes indenfor 24 timer
  • Afhentning i butik

Moonriver Audio Model 404 er resultatet af 3 års udvikling, en meget musikalsk forstærker som hylder det analoge element, enten fra vinyl eller bånd. Udvidelsesmoduler til MM-RIAA, MM/MC-RIAA og/eller 32-bit/384kHz USB-DAC (DAC-kort pt. udsolgt). Svensk kvalitet når det er bedst.

Målsætningen var at opnå en stor ydelse uanset prisklassen. Model 404 finder skjulte detaljer og gengiver disse fra ethvert lydformat som kilde. Forstærkerens lyd egner sig til al musik, Model 404 er designet til at definere de svageste nuancer som musikken er sammensat af. En kraftig strømforsyning sikrer, at rigelig strøm til enhver tid er tilgængelig for alle trin i processen. Et fuldstændig diskret indgangstrin byder på hurtig dynamik, mens udgangstrinnet, der er tilpasset og optimeret til båndbredde og forvrængning garanterer en neutral formidling og transientægthed. Et møjsommeligt valg af komponenter sikrer designet mod tonale ændringer, hvilket bevarer naturligheden gennem den kortest mulige signalvej. Desuden kan Model 404 udvides med phonotrin og USB DAC, samt de to preout-udgange og en tape monitor-loop gør Model 404 til en ideel og meget fleksibel integreret forstærker.

Design & ergonomi:
Moonriver Audio havde en meget klar vision, da Model 404 blev til: Klassisk design med et moderne touch; materialer af høj kvalitet, såsom massive aluminiumsknopper, faste valnødsflanger, et robust kabinet og en ergonomisk brugerflade. Der er ingen over-æstetik, ingen skærm med komplicerede menuer og skjulte funktioner eller en enkelt multifunktionsknap til minimalistiske formål. Model 404's hjerte er ren og minimal, men grænsefladen er brugerorienteret og let at betjene uden behov for at ty til brugermanualen. Fire drejeknapper og tre kontakter giver direkte adgang til enhver funktion.

Modulær arkitektur:
Moonriver 404 er modulopbygget af natur; den kan rumme et MM- eller MM/MC-phonotrin og en USB-asynkron DAC (pt. udsolgt). Montering af disse moduler er enkelt og kan ske når som helst. USB DAC kan i fremtiden opgraderes til nyere version for at imødekomme fremtidige behov.

Balancekontrol:
Man kan synes, at denne funktion er en ligegyldighed i audiofile produkter med dagens minimalistiske designmentalitet og de forskellige myter, der måtte følge med. Balancestyring løser imidlertid et almindeligt problem; højttalere der er placeret i asymmetri eller i et ikke-afbalanceret rum. Det giver således den enkleste finjustering i retning af at opnå et ordentlig stereobillede. Stuer og møbler er beregnet til at tjene hverdagen og måske ikke forsynet med et ideelt lyttested, ensartet distanceret fra hver højttaler for at danne en ligesidet trekant. Det er heller ikke ualmindeligt, at den ene højttaler skal placeres nærmere en væg end den anden højttaler, med forskellige frekvenser styrket i et mere eller mindre forudsigeligt mønster. Ofte er balancekontrollen praktisk, da den hjælper med at overvinde ujævnheder i lydstyrkeniveauet og i nogle tilfælde endda genvinde stereoeffekt og den resulterende fase. Balancekontrollen på Moonriver 404 foregår parallelt og påvirker ikke signalet i uheldig retning.

Konstruktionen:
Model 404 indeholder ikke mindre end 5 separate strømforsyninger, der hver har overbelastningsbeskyttelse. Effektforstærkeren kører specifikt på en dual-mono-konfiguration, der starter fra separate viklinger på ringkernetraffoen. Signalkontakter implementeres via relæer, mens lyddæmpningen er tillid til det legendariske blå ALPS-pot. En soft-start baseret på et 30A-relæ sikrer, at selv tænd/sluk-kontakten vil modstå belastning og slid i årtier. Komponenter er omhyggeligt udvalgt for både egnethed og pålidelighed. Moonriver Audio bruger ikke overflademontering af analoge kredsløb, på trods af at gennemgående huller koster mere og kræver mere avancerede kredsløb. Hver komponent skal være af bevist stabilitet og vedvarende højere ydeevne inden det indgår i den analoge signalvej. Hvad lyden angår, er model 404 meget transparent.

Betydningen af Tape Monitor Loop:
Sandsynligvis afviser de fleste af dagens producenter ideen om deres produkt med Tape Monitor Loop. Hos Moonriver Audio har man konkluderet, at Tape Monitor Loop er afgørende. Ikke kun tilføjer det muligheden for at overvåge forskellen mellem reproduktion og kilde på et reelt tidspunkt. Det gør også, at det er muligt at indsætte en digital eller analog rumkorrektion i kæden, en buffer osv.

Stereo/mono omskifter:
Funktioner som stereo/mono-omskifter er gradvist blevet jaget ud i forældelse. Hvem vil gå tilbage til en, når de har to kanaler? Tja ... som vinylplader, der genopfrisker fortidens højdepunkter optaget i mono, nu er blevet samlerobjekter, giver en stereo/mono-omskifter dig chancen for at nyde de kunstneriske milepæle som de oprindeligt var indspillet; nemlig i ægte mono og ikke med kunstige faseafvigelser fremkaldt af obligatorisk stereotilstand. Så "mindre" kan godt være "mere", men bedst er det at kunne vælge.

MM/MC-phonotrin (option):
Model 404 leveres med to muligheder indenfor phonoforforstærkere; den ene er rent MM og den anden kan frit skiftes mellem MM/MC. Begge følger de nøjagtige kvalitetsprincipper, som Model 404 er bygget på. Kvalitetskomponenter og massive strømforsyninger anvendes også her for effektivt at imødekomme meget lav støj og højtydende op-amps.

USB DAC (option):
Model 404 byder på en udvidelse med et USB DAC-modul til dem som har behovet og fokus er at give en sand merværdi med lydkvalitet og funktionalitet uden kompromis. Et moderne XMOS USB asynkront interface; med en 32-bit AKM 4490 DAC-chip; separat clock med høj præcision til henholdsvis 44,1K og 48K sample-rate kategorier; understøtter PCM-streaming op til 384 kHz. Separate strømforsyninger til USB, D/A-konverter og det analoge udgangstrin.

Made in Sweden:
Moonriver Audio er designet og fremstillet i Sverige. Hvert produkt samles på en omhyggelig, men præcis måde. Gennem globalt indkøb, sofistikeret testforløb og effektive udvikling samt omfattende lyttetest - den sjove del - der får Moonriver Audio til at vælge den rigtige komponent til en audiofil lyd uden kompromis. Moonriver Audio er engageret i både bæredygtighed og pålidelighed. Moonriver-produkterne er dækket af en 3-års garanti og er designet til at holde i årtier uden behov for vedligeholdelse.

De tekniske specifikationer er identiske mellem Model 404 og Model 404 Reference bortset fra at dæmpningsfaktoren er højere i Reference-modellen. Lyden er mere detaljeret, med et større lydbillede, bedre separation og mere autoritet i bassen.

- Inputs: 5 (line 1 and 4 optionally occupied by phono stage and USB DAC respectively, 1 x tape loop)
- Outputs: 2 x preamp out, 1 x rec out
- Max output power: 50 W per channel into 8 Ω
- Frequency response: 10 Hz to 50 kHz
- Total harmonic distortion: 0.05%
- Signal to noise ratio: 85 dB (line)
- Idle Consumption: 22 Watts
- Dimensions (mm): 430 (W) x 390 (D) x 135 (H)
- Weight: 12 kg