Forstærkere

Forstærkere
Forstærkere findes i mange udformninger. Integrerede forstærkere har oftest mange funktioner, f.eks. med indbygget RIAA, hovedtelefonudgang og DA-konvertere samt streaming af musik. Herudover findes en række dedikerede forstærkere som forforstærkere, phonoforstærkere (RIAA-forstærkere), hovedtelefonforstærkere og ikke mindst effektforstærkere.

Her hos High-Performance har vi et stort udvalg af forstærkerudstyr - fra ‘normale’ forstærkere, som både forbedrer og forstærker dine højttaleres output, til dedikerede forstærkere, der gør det muligt at tilslutte flere afspilningsenheder til dine højttalere.

Forstærker til højttaler

Din forstærker er udgangspunktet for din lyd, og når det handler om at få maksimalt udbytte af dit lydsystem, så afhænger det i sidste ende af din forstærkerløsning. Din forstærker afgør, hvilke højttaler du kan bruge, men med en tilpas god forstærker får du frit valg på alle hylder.

Uanset om du foretrækker luksuriøse gulvhøjttalere, væghængte højttalere med et mere minimalistisk præg eller noget helt tredje, så vil en kvalitetsforstærker lade dig indrette din lyd, lige som du ønsker. Derudover vil en god forstærker give dig mulighed for at tilslutte flere afspilningsenheder, f.eks. streamingtjenester, CD-afspillere og pladespillere.

Forstærkere fås i et væld af udgaver med forskellige funktioner, men hos High-Performance insisterer vi på altid at have den helt rigtige forstærker uanset vores kundes behov. Derfor tilbyder vi forstærkere fra et stort udvalg af de bedste producenter - herunder:

 • Avantgarde Acoustic
 • AVM
 • Chord
 • Constellation
 • Devialet
 • Lumin
 • Moonriver
 • PrimaLuna
 • PS Audio
 • Soulution
 • Trafomatic

Forstærker til pladespiller

Er du på udkig efter en forstærker til din pladespiller, så skal du først og fremmest vurdere, om det skal være med eller uden indbygget RIAA. Kigger du bag på din pladespiller, så vil der muligvis være en kontakt, som lader dig vælge mellem phono og line. I så fald har pladespilleren indbygget RIAA. Hvis det ikke er tilfældet, ja så har den ikke.

Forstærker med eller uden indbygget RIAA

Med en indbygget RIAA går pladespilleren selv ind og forstærker det svage signal, så den bliver i stand til at tale sammen med en forstærker uden hjælp fra en ekstern forforstærker. Har du derimod en pladespiller uden indbygget RIAA, så bør du lede efter en forstærker, hvor den nødvendige RIAA er indbygget.

Har din pladespiller MM- eller MC-pickupper?

Din pladespillers pickupper har betydning for, hvilken forstærker du har brug. Foretrækker du enten MM- eller MC-pickupper frem for den anden, så er det afgørende for dit valg af forstærker. Tager vi f.eks. en PS Audio Sprout100, så har den nemlig indbygget RIAA men kun til MM-pickupper, og bruger din pladespiller MC-pickupper, ja så er det selvfølgelig et problem.

Til sammenligning er det også muligt at få en forstærker med en indbygget RIAA, der både håndterer MM- og MC-pickupper. På den måde får du mere fleksibilitet, i tilfælde af at du skulle få lyst til at prøve en ny pickup. Et par eksempler kunne være følgende:

Har du allerede styr på forstærker og pladespiller - begge uden indbygget RIAA, så har du to muligheder: find dig en RIAA eller en forforstærker. I den sammenhæng kan du lade dig inspirere af vores stærke udvalg af RIAA’ere og forforstærkere. Her finder du alt det, du måtte have behov for, uanset om du vægter topkvalitet eller stærke priser højest.

Udstyr til din stereoforstærker

Alt afhængig af hvordan dit lydsystem ser ud, og hvad du ønsker at bruge det til, kan det være nødvendigt eller i hvert fald fordelagtigt at have det rette stereo-udstyr. Det er som sagt muligt at anskaffe sig forstærkere, højttalere og sågar pladespillere, der allerede er udstyret med det nødvendige ekstraudstyr, men hvis det ikke er tilfældet for dit lydsystem, så er vi selvfølgelig også i stand til at hjælpe dig med det.

Vi har sat en side sammen med nøje udvalgte produkter inden for alt, der hører under stereo-kategorien. Her finder du alt, du måtte mangle til dit lydsystem, fra en lang række dedikerede forstærkere tiltænkt specifikke opgaver som surround- og phonoforstærkere til CD/SACD-afspillere og D/A-konvertere.

Alle fortjener et godt lydsystem, og hos High-Performance kan du både få det udstyr, du drømmer om, og den rette vejledning. Har du nogen som helst spørgsmål, så er du velkommen til at komme ind i butikken på Havnegade 41, så vi kan finde den bedste løsning til dig. Vi kan også kontaktes på tlf. 28 90 54 54 eller [email protected], og hvis du er usikker på, om du har brug for en forstærker, hvad dens funktion er, og hvordan man tilslutter en forstærker til dine højttalere, så kan du også finde hjælp i FAQ-sektionen herunder.

FAQ

Hvad er en forstærker?

Den traditionelle forstærker er en separat enhed, der fungerer som bindeled mellem afspilningsenhed og højttaler. Der findes dog også højttalere med indbygget forstærker, også kaldet aktive højttalere, og er du på udkig efter en mere pladsbesparende løsning med færre enheder, så kan du med fordel udforske vores udvalg af aktive højttalere.

En anden enhed, som også har indbygget forstærker, er subwooferen. Den bruger sin indbyggede forstærker til at fremkalde dybe bastoner på trods af et lille kabinet. I den sammenhæng skal det selvfølgelig nævnes, at subwooferens indbyggede forstærker ikke kan erstatte en primær forstærker, og at du stadig har brug for en separat forstærker eller aktiv højttaler, selvom du har en subwoofer.

Hvad gør en forstærker?

Forstærkeren er den enhed i ethvert musiksystem, der har ansvar for at levere nok watt til systemet, sådan så lyden både når frem til højttalerne og også kommer med nok energi til at udnytte højttalerens kræfter.

Udover at være rygraden i dit musiksystem så kan forstærkeren også bruges sammen med dit TV. På den måde kan du også få mest muligt ud af dit TV og intensivere lydoplevelsen til dine yndlingsfilm og -serier.

Hvordan tilslutter man højttalere til forstærker?

Bag på din højttaler sidder højttalerterminalerne, dvs. det sted hvor kablerne fra din forstærker skal tilsluttes. Oftest vil der være to terminaler - en rød (plus) og en sort (minus), hvilket kaldes single-wiring. Her skal kablet med forstærkerens positive signal tisluttes den røde terminal, mens kablet med forstærkerens negative signal skal tilsluttes den sorte terminal.

Udover single-wiring findes der også højttalere med bi-wiring, hvor der i stedet for to højttalerterminaler vil være fire. Her opdeles forstærkerens signal i høje og lave frekvenser, og derfor skal bruge to sæt højttalerkabler, medmindre du har et dedikeret bi-wire kabel.