Aktive højttalere

Aktive højttalere
Danmarks største udvalg af seriøse aktive højttalere fra Kii Audio og Avantgarde Acoustic samt kompakte modeller fra Sonus Faber, KEF og Devialet. Visse aktive højttalere kræver tilslutning af signal fra en streamer via kabler, hvor andre er helt trådløse og kan modtage signalet via wifi eller ethernet. Aktive højttalere har et udvalg af indgange, således at et TV kan tilsluttes eller f.eks. en CD-afspiller eller sågar pladespiller. Visse kompakte aktive højttalere har udgang til subwoofer.

Læs mere om aktive højttalere i bunden af siden

Hvad er aktive højttalere?

Traditionelle højttalere er normalt passive højttalere, hvilket betyder at de skal tilsluttes et anlæg som håndterer lyden, input og output. Et sådant setup kræver selvfølgelig plads. Investerer du i et sæt aktive højttalere, så køber du faktisk et helt anlæg. De aktive højttalere har nemlig indbygget forstærker og giver mulighed for streaming via ethernet, wi-fi eller Bluetooth. Det betyder, at du kan bruge din mobiltelefon, tablet eller computer sammen med dine højttalere. Her understøttes ofte services som f.eks. Roon, Spotify, Tidal, Qobuz, DR Lyd eller streaming fra en musikserver på dit lokale netværk.

Kan man tilslutte pladespiller, cd-afspiller eller fjernsyn til aktive højttalere?

De fleste aktive højttalere åbner mulighed for tilslutning for eksternt udstyr, som fx en pladespiller, CD-afspiller eller et fjernsyn, der tilsluttes via et optisk kabel eller et HDMI kabel. Understøtter fjernsynet HDMI eARC får du desuden den fordel, at når der tændes for fjernsynet, så tænder højttalerne automatisk. Modsat slukker højttalerne, når fjernsynet slukkes. En ekstra feature er, at du kan benytte fjernsynets fjernbetjening til at skrue op og ned for lyden. 

Tilslutningmuligheder på KEF LS50 Wireless
Eksempel: Tilslutningmuligheder på KEF LS50 Wireless

De fleste fjernsyn komprimerer lydsignalerne på forhånd, før de går gennem HDMI-kablet. eARC (Enhanced Audio Return Channel) giver mulighed for at overføre det originale lydsignal i fuld opløsning gennem et HDMI-kabel og gengive den bedste lyd uden kompromis. Den største fordel er, at det forbedrer både båndbredden og hastigheden. Dette betyder at der overføres lyd i høj kvalitet fra tv til aktive højttalere, soundbar eller forstærkere, det er kompatibelt med de høje bitrate-formater Dolby Atmos og DTS.

Med aktive højttalere sparer du plads da du ikke behøver at spænde et helt anlæg foran. Udover du sparer plads, så har producenten sørget for, at højttalerenhederne og den indbyggede forstærker/elektronik er tilpasset og optimeret, så du får den bedste lydkvalitet.

Kan man bruge en subwoofer med aktive højttalere?

Flere aktive højttalere giver mulighed for tilslutning af en eller flere aktive subwoofere, så de dybe frekvenser fremhæves. Specielt hvis højttalerne er små, står i et stort lokale eller hvis du er særlig baskrævende, så kan en subwoofer være med til at hæve dynamikken.

5 fordele ved aktive højttalere?

Aktive højttalere har en række fordele.

  • højttalerne kan erstatte et helt stereoanlæg. I princippet indeholder et sæt aktive højttalere 1) Højttalere, 2) Forstærker, 3) Tuner, 4) DAC, 5) Streamer.
  • tilslutningsmulighed for pladespiller, CD afspiller eller lignende.
  • tilslutningmulighed for fjernsyn via fx HDMI. Suveræn lyd i forhold til fjernsynets indbyggede højttalere og et godt alternativ til en soundbar.
  • Bedre kvalitet og mindre forvrængning. Delefilter-designet giver producenten meget større kontrol over signalet og med langt mindre tab og forvrængning sammenlignet med et passivt delefilter.
  • Streaming til højttalerne sker via Ethernet eller Wifi. Kilderne kan være Tidal, Qobuz, Spotify etc. Flere producenter leverer egne apps som gør det muligt at streame til højttalerne og hvor musiktjenesterne kan integreres sammen med netradio. Flere producenter understøtter tjenesten Roon.  

Hvad er forskellen på aktive og passive højttalere?

Den enkle forskel mellem aktive og passive højttalere er, at aktive højttalere kræver strøm, og passive højttalere ikke gør det. Dette skyldes, at højttalere har indbyggede forstærkere, mens passive kræver en ekstern forstærkere.

Vores sortiment

De aktive højttalere som High-Performance Audio forhandler er specielt udvalgt, så vi sikrer, at du får den bedste og mest optimale lyd ud fra dine krav, ønsker og ikke mindst dit budget.

Udvalget er stort, så kom forbi butikken i Havnegade og lyt til mulighederne. Bestil tid, så vi har højttalerne klar når du træder ind ad døren.

Velkommen hos High-Performance Audio!

Læs også om...

- Kompakthøjttalere
- Gulvhøjttalere
- Trådløse højttalere
- Væghøjttalere
- Centerhøjttalere
- Indbygningshøjttalere
- Satellithøjttalere
- Subwoofere
- Soundbars
- Højttalerkabler