Forforstærkere

Forforstærkere
Forforstærkere har indgange/udgange og volumenkontrol samt en række funktioner som RIAA til det svage pickup-signal og hovedtelefonudgang. En del forforstærkere har D/A-konverter til det digitale signal fra en CD-transport eller streaming fra musiktjenester eller musikservere.

Hos High-Performance har vi et vidtfavnende udvalg af forforstærkere. Uanset hvilke krav du har til din forforstærker, og hvilke specifikke funktioner den skal besidde, så skal vi nok garantere, at du får den rette forforstærker med hjem.

Forforstærker til pladespiller

Ønsker du at tilslutte en pladespiller til en forstærker, så er det først nødvendigt at forstærke pladespillerens signal, før det er muligt at skabe forbindelse. Musiksignalet fra en pladespillers pickup er nemlig meget svagt, og derfor er der brug for en forforstærker, som kan gå ind og forstærke pladespillerens signal.

Pladespiller med indbygget forforstærker (RIAA)

Nogle pladespillere kommer med en RIAA-forstærker, også kaldet pickup-forstærker eller phonoforstærker, som er en indbygget forforstærker. Har du sådan en pladespiller, så kan du fint tilslutte den til din forstærker uden problemer. 

Er du i tvivl om, hvorvidt din pladespiller har indbygget RIAA, eller er du rettere på udkig efter en ny pladespiller? Vores udvalg af pladespillere spænder over et bredt udvalg af præferencer inden for egenskaber og designs, hvad enten du foretrækker minimalistisk skønhed eller teknisk overlegenhed.

Forstærker med indbygget forforstærker

Afhængig af hvilken forstærker, du ønsker at tilslutte din pladespiller til, så er det heller ikke her sikkert, at du får brug for en ekstern forforstærker. Ligesom for pladespillere så har nogle forstærkere også indbygget forforstærker og kan tilsluttes til hvilken som helst pladespiller uden problemer.

Er du i besiddelse af en pladespiller uden RIAA, og mangler du både forstærker og forforstærker til den? I så fald kan du jo slå to fluer med ét smæk og anskaffe dig en forstærker med indbygget forforstærker. Du finder vores udvalg af forstærkere her.

Forforstærker HiFi

Har hverken din pladespiller eller forstærker indbygget RIAA, ja så skal du have fat i en ekstern forforstærker, som du finder her på siden. Fordelen ved den eksterne forforstærker frem for dem, der er indbygget i andet udstyr, er, at den er i stand til at udføre flere opgaver.

Med en forforstærker kan du tilslutte flere enheder til din forstærker. Mange forforstærkere har nemlig en D/A-konverter, som gør det muligt at tilslutte din forstærker til digitale signaler fra CD-afspillere eller streamingtjenester.

FAQ

Hvad er en forforstærker?

En forforstærker, også kaldet preamp, bruges som bindeled mellem en lydkilde med et svagt signal og en effektforstærker. For at lydkildens signal skal kunne blive til lyd, er det nødt til at være stærkt nok til at blive opfanget af forstærkeren.

Ved ældre teknologier kan signalet være så lavt, at din forstærker ikke kan behandle det, og i så fald er det nødvendigt med en forforstærker, som går ind og øger styrken på signalet og sender det videre til effektforstærkeren.

Hvordan tilslutter man en forforstærker?

  1. Afbryd strømmen til alle enheder
  2. Tilslut RCA-kabel fra afspilningsenhed til forforstærkerens indgang
  3. Tilslut RCA-kabel fra forforstærker til forstærker (line-indgangen)
  4. Tilslut de røde ledninger til de røde indgange
  5. Tilslut de hvide ledninger til de hvide indgange
  6. Tilslut jordforbindelse fra pladespiller til forforstærker


Ved du endnu ikke, hvad du er på udkig efter, så kan du også med fordel gå på opdagelse i vores kæmpestore udvalg af stereo-produkter eller komme ind i butikken på Havnegade 41 og tage en snak med os.