Kompakthøjttalere

Kompakthøjttalere
Kompakthøjttalere er beregnet til rum hvor man har mindre plads eller ønsker at højttalerne fylder mindst muligt. Kompakthøjttalere er ikke blot små, de kan også være særdeles kompetente og udmærker sig ved at være meget vellydende med stor homogenitet og fantastisk lydbillede. Højttalere er som udgangspunkt passive og kræver forstærker, men aktive højttalere med indbygget forstærker ses mere og mere, typisk i kompakthøjttalere.

Hvad er en kompakthøjttaler?

Et sæt kompakthøjttalere er højttalere, der er mindre end fx et sæt gulvhøjttalere. Ofte fylder de kun 1/3 del eller de halve. På grund af størrelsen kan de nemt placeres på en stander eller i en reol. De er derfor perfekte, hvis du ikke har plads til store højttalere.

På trods af deres kompakte dimensioner har kompakthøjttalere evnen til at levere en førsteklasses lydoplevelse. De er designet til at give et afbalanceret lydbillede med klar diskant, detaljeret mellemtone og en præcis bas. Ønsker du mere fylde og ekstra bas, så er der mulighed for at supplere med en subwoofer.

Skal højttalerne stå på standere, så skal de normalt tilkøbes.

Udformning og design

Højttalernes forskellige udformninger betyder, at du udover lyden kan vælge et design, som passer ind i din stue eller dit lytterum. Desuden kan det vælges imellem forskellige farver og træsorter.

Kompakthøjttalere findes både som traditionelle, passive højttalere og som aktive og trådløse højttalere.

Lyder små højttalere lige så godt som store højttalere?

Hvis du har brug for, at dine højttalere spiller højt, betyder størrelsen helt sikkert noget, men højere lyd betyder ikke nødvendigvis bedre lyd. Det er rigtigt, at større højttalere generelt er i stand til let at frembringe et større frekvensområde sammenlignet med mindre højttalere, specielt i de lave frekvenser. Her kan man med fordel supplere med en subwoofer.

Hvorfor er nogle kompakthøjttalere så dyre?

Kompakthøjttalere findes i alle prisklasser. Fra få til mange tusinde kroner, så der er noget for enhver pengepung. Omkostningerne ved en højttaler kommer udover fra de elektroniske komponenter også fra højttalernes design, materialernes kvalitet, holdbarheden, vægt, dæmpning m.m.

Vores sortiment

De kompakthøjttalere som High-Performance Audio forhandler er specielt udvalgt, så du får den bedste og mest optimale lyd ud fra dine krav, ønsker og ikke mindst dit budget.

Udvalget er omfattende, så kom forbi butikken i Havnegade og lyt til mulighederne. Bestil tid, så vi har højttalerne klar, når du træder ind ad døren.

Velkommen hos High-Performance Audio!

Læs også om...

- Aktive højttalere
- Gulvhøjttalere
- Trådløse højttalere
- Væghøjttalere
- Centerhøjttalere
- Indbygningshøjttalere
- Satellithøjttalere
- Subwoofere
- Soundbars
- Højttalerkabler

Tags: reolhøjttalere, standerhøjttalere, kompakte højttalere, små højttalere, stativhøjttalere.