Gulvhøjttalere

Gulvhøjttalere

Gulvhøjttalere kan være slanke og diskrete eller store med masser af pondus. Principperne kan også være forskellige. Der findes dynamiske højttalere efter portede principper som f.eks. Sonus Faber eller lukkede kabinetter som f.eks. Magico. Herudover findes der hornhøjttalere med aktive basser. Bassektionen er oftest passiv, som de øvrige enheder diskant og mellemtone, men findes også som aktive med indbyggede forstærkere som f.eks. GoldenEar Technology.


Læs mere om gulvhøjttalere i bunden af siden

Gulvhøjttalere

Har du pladsen, så er et sæt gulvhøjttalere vejen til en fantastisk lydoplevelse. Vores gulvhøjttalere gengiver hele toneområdet fra den dybeste bas til den højeste diskant - og med stor dynamik og lav forvrængning. Som navnet antyder, placeres gulvhøjttalerne direkte på gulvet.

Gulvhøjttalere findes i mange forskellige modeller og ikke mindst størrelser. De små gulvhøjttalere er perfekte til mindre stuer og lytterum, mens de helt store modeller kræver plads for at kunne udfolde sig.

Ønsker du dybere bas end fx små gulvhøjttaler kan yde, så kan du altid supplere med en subwoofer.

Udformning og design

Indtil for få år siden var gulvhøjttalere ofte firkantede ”kasser” med træfinér på siderne eller malet i en sort farve. I dag findes der mange forskellige udformninger og i flere modeller er træ udskiftet med andre spændende materialer. Det betyder at designerne har fået mere frihed til udformningen og ingeniørerne nye muligheder for at forbedre slutresultatet. Dette til glæde for dig, din indretning i hjemmet og selvfølgelig lydkvaliteten.

Udbuddet af gulvhøjttalere er stort og du har mulighed for at vælge mellem store gulvhøjttalere, små gulvhøjttalere og slanke gulvhøjttalere. Det betyder, at du nemt kan finde en størrelse som passer til dit lytterum - for optimal lydkvalitet.

Er placeringen vigtig?

Når en højttaler spiller, så vil rummet og udformningen af rummet altid påvirke lyden. I nogle tilfælde kan bassen blive for buldrende eller mellemtonen for tilbagetrukket.

Når du placerer dine gulvhøjttalere, så bør du være opmærksom på afstanden til bagvæg og sidevægge. Nogle modeller kan stå ganske tæt på væggene, mens andre kræver en vis afstand.

Står højttalerne på trægulv, så kan du overveje om der skal monteres en eller anden form for afkobling mellem højttaleren og gulvet. Her kan du med fordel montere spikes eller vibrationsafkoblende isolatorer. Afkoblingen giver et mere rent og større lydbillede, og er samtidig en fordel, hvis du bor i lejlighed og har underboer.

Aktive eller passive gulvhøjttalere?

Traditionelle højttalere er normalt passive højttalere, hvilket betyder at de skal tilsluttes et anlæg som håndterer lyden, input og output. Et sådant setup kræver selvfølgelig plads, men åbner mulighed for, at man nemt kan opgradere til fx en bedre forstærker eller en bedre streamer.

Passive højttalere kan i nogle situationer kræve en del af forstærkeren. Derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige forstærker til dine gulvhøjttalere. Her hjælper vi gerne med at finde den helt rigtige kombination. Se også området med Systemer.

Investerer du i et sæt aktive gulvhøjttalere, så køber du faktisk et helt anlæg. De aktive højttalere har nemlig indbygget forstærker og giver mulighed for streaming via Bluetooth eller wi-fi. Det betyder, at du kan bruge din mobiltelefon, tablet eller computer sammen med dine højttalere. Her understøttes services som Roon, Spotify, Qobuz, DR Lyd eller streaming fra en musikserver på dit lokale netværk.

Nogle aktive højttalere åbner mulighed for tilslutning for eksternt udstyr, som fx en pladespiller, CD-afspiller eller et fjernsyn. Har den aktive højttaler HDMI indgang, så overtager højttalerne lyden fra dit fjernsyn og du slipper for den ”tynde” fjernsynslyd. Højttalerne arbejder så godt sammen med fjernsynet, at du kan bruge fjernsynets fjernbetjening til at skrue op og ned for lyden. Når du slukker for fjernsynet, så slukker højttalerne også.

Med aktive højttalere sparer du plads da du ikke behøver at spænde et helt anlæg foran højttalerne. Udover du sparer plads, så har producenten sørget for, at højttalerenhederne og den indbyggede forstærker/elektronik er tilpasset og optimeret, så du får den bedste lydkvalitet.

En højttaler skal spilles til...

Nye højtalere skal spilles til før lyden er optimal. En helt nyudpakket højttaler lyder derfor anderledes end en højttaler som har spillet i et par uger. Tilspilningen sørger for at både de elektroniske og bevægelige dele optimeres. Fx er bassernes ophæng meget stive i starten, men blødgøres efterhånden som højttaleren har været i brug et stykke tid. Det betyder, at bassen bliver dybere og mere præcis.

Vores sortiment

De gulvhøjttalere som High-Performance Audio forhandler er specielt udvalgt, så vi sikrer, at du får den bedste og mest optimale lyd ud fra dine krav, ønsker og ikke mindst dit budget.

Udvalget er stort, så kom forbi butikken i Havnegade og lyt til mulighederne. Bestil tid, så højttalerne er klar når du træder ind ad døren.

Velkommen hos High-Performance Audio!

Læs også om...

- Kompakthøjttalere
- Aktive højttalere
- Trådløse højttalere
- Væghøjttalere
- Centerhøjttalere
- Indbygningshøjttalere
- Satellithøjttalere
- Subwoofere
- Soundbars
- Højttalerkabler